Kaip išsirinkti geriausią ir tinkamiausią jums vaikišką virtuvėlę?

Publikuota 2020-01-20

Vaikiškos virtuvėlės buvo vienas įdomiausių, labiausiai įtraukiančių vaikus žaislų. Jos paplito jau senai, žinoma naujos ir modernios virtuvėlės šiai dienai siūlo daug daugiau galimybių ir funkcijų lyginant su senomis, metalinėmis ir kartais nesaugiomis virtuvėlėmis. Įdomiausia tai, kad virtuvėlės labai patinka bet kokiems vaikams – nesvarbu ar tai berniukas ar mergaitė ir lygiai taip pat nesvarbu vaikui du ar šeši metai.

Virtuvėlės dažniausiai tinka nuo dviejų metų ir yra vienas iš daugiausiai lavinančių bei mokančių galimybių suteikiantis, imitacinis žaislas. Virtuvėlė moko tvarkos, kūrybiškumo, padeda susipažinti ir žengti pirmuosius žingsnius į tikros technikos veikimą bei saugų naudojimą. Virtuvėlės naudojimas lavina ir fantaziją, gilina vaiko žinias, supratimą, skatina vaiką domėtis ir klausinėti, plėsti savo žodyną.

Šiai dienai virtuvėlės siūlo itin daug įdomių funkcijų – vaikoprekes.lt rasite kruopščiai atrinktas ir išrūšiuotas virtuvėlės kiekvieno skoniui. Jei norite tvirtesnių, ilgaamžiškesnių ir aukštesnės kokybės virtuvėlių – galite rinktis medines. Jei ieškote kuo daugiau smagių ir įtraukiančių, interaktyvių funkcijų – jums puikiai tiks plastikinės. Iš aukštos kokybės plastiko pagamintos virtuvėlės taip pat tvirtos ir saugios, tačiau dėka lengvesnės gamybos jose už mažesnę kainą rasite daugiau žaidimo elementų. Kai kurios mūsų virtuvėlių turi net veikiančias kriaukles, skleidžia įvairius garsus bei imituoją veikimą šviesomis.

Pradžiai turite nuspręsti kiek norite investuoti į virtuvėlę ir išsirinkti kuri tinka jums. Jei virtuvėlę norėsite išlaikyti ilgiau, pavyzdžiui ne vienam vaikui – teks rinktis brangesnę, medinę. Tokia virtuvėlė turi veikiančias rankenėles, atidaromas dureles ir kitas tikros virtuvės įrangos imitacijas, tačiau tai užbaigia medinės virtuvėlės žaidimo elementų asortimentą. Plastikinė virtuvėlė – pigesnė ir maitinama elementais siūlo jūsų vaikui žymiai daugiau funkcijų, deja su ja greičiausiai porą metų pažais tik vienas vaikas.

Medinės virtuvėlės 

DIDELĖ, MEDINĖ VIRTUVĖLĖ SU ĮRANGA

Kokybiška ir didelė virtuvėlė turi viską ko reikia – orkaitę, kriauklę, kaitvietę, mikrobangų krosnelę ir spintelę. Tai medinė ir tvirta virtuvėlė skirta kiek mažesnėms patalpoms. Virtuvėlėje atsidaro visos durelės, joje rasite besisukančias kaitros rankenėles.

DIDELĖ MEDINĖ VIRTUVĖ SU KRIAUKLE, ŠALDYTUVU IR KITAIS PRIEDAIS

Ypač įspūdinga, aukštos kokybės medinė virtuvėlė nustebins ir vaikus ir tėvelius. Jos išmatavimai iš ties stebina – beveik metro aukščio ir daugiau nei metro pločio komplekte kruopščiai ir realistiškai atkartota visa virtuvės technika. Orkaitė, kaitlentė, kriauklė, šaldytuvas, spintelė ir lentynėlės, kabykla, mikrobangų krosnelė ir daug kitų, įtraukiančių elementų. Komplekte rasite ir gausybę priedų – virtuvinių įrankių, pirštinių, puodą, keptuvę.

Plastikinės virtuvėlės

DIDELĖ, INTERAKTYVI VIRTUVĖLĖ SU ŠVIESOS, GARSO EFEKTAIS, ŠALDYTUVU IR KRIAUKLE

Kompaktiška ir spalvinga virtuvėlė puikiai tiks ieškantiems mažesnės kainos. Joje rasite visas, reikalingiausias funkcijas – kaitlentė, kurios veikimą imituoja šviesa ir garsas, šaldytuvą, veikiančią kriauklę su iš tikro bėgančiu vandeniu jį pumpuojant bei daugybę kabyklų ir lentynėlių. Komplekte gausu ir priedų – įrankių, maisto produktų bei daržovių. Virtuvėlės išskirtinumas – pridedama rašymo lentelė su kreida, taigi vaikai galės išsaugoti mylimiausius receptus bei mokytis rašyti.

DIDELĖ VIRTUVĖ SU ŠALDYTUVU, ORKAITE, VEIKIANČIA KRIAUKLE, ŠVIESOS IR GARSO EFEKTAIS BEI PRIEDAIS

Kiek didesnė ir daugiau galimybių siūlanti virtuvėlė kaip ir įprasta – taip pat turi interaktyvių galimybių. Veikianti kaitlentė šviečia ir skleidžia garsus, o kriauklėje iš tikro pumpuojate vandenį. Ši virtuvėlė yra didesnė, turi daugiau atsidarančių dalių – šaldytuvą, orkaitę, spinteles ir spinteles iš šonų. Komplekte gausu ir įrankių, puodų bei daržovių, kurias iš tikro perpjausite žaisliniu peiliu – puseles kartu laiko speciali, kibi juostelė.

DIDELĖ VAIKIŠKA VIRTUVĖLĖ SU PRIEDAIS

Didesnė ir platesnė virtuvėlė su daugiau įrangos – šioje virtuvėlėje daug daugiau vietos, lentynų ir kabyklų, o garsus ir šviesas skleidžia ne tik kaitlentė bet ir milžiniška orkaitė. Virtuvėlėje taip pat rasite skrudintuvo, kavos aparato, kriauklės imitacijas. Komplekte gausu įrankių, produktų, daržovių bei indų.

INTERAKTYVI VIRTUVĖLĖ SU GAUSIA ĮRANGA, VEIKIANČIA KRIAUKLE, ŠVIESOS IR GARSO EFEKTAIS

Labai gausus rinkinys tiems, kurie nori turėti ne tik virtuvėlę imituojančią daugybę įrangos bet ir ypatingai daug, išskirtinių įrankių bei papildomų detalių. Virtuvėlė didelė, spalvinga, čia gausu ne tik imituojančių veikimą dalių bet ir žaismingų lipdukų, suteikiančių papildomo realistiškumo efektą.

Virtuvėlėje esanti kriauklė veikia – įpylus vandens jį galima pumpuoti čiaupu. Virtuvėlėje rasite ir papildomų, lavinančių funkcijų – mygtukai skleidžiantys garsus, įvairios muzikėlės. Viryklės veikimą imituoja garsai ir švieselės, čia rasite ir šaldytuvą, orkaitę, virtuvėlė net metro aukščio.

Komplekte esantys produktai, daržovės, įrankiai, puodai ir vaisiai leidžia dar kokybiškiau įsivaizduoti maisto gaminimo procesą – su žaisliniu peiliu daržoves ir vaisius galima iš tikro „perpjauti“ – jų puselės sulimpa kibios juostelės pagalba.

DIDELIS VIRTUVĖS KOMPLEKTAS LĖLĖMS

vaikoprekes.lt asortimente siūlome ir virtuvėlė skirtą lėlėms. Ji pigesnė bei užima mažiau vietos, tačiau vis tiek turi imituotą bei pilną virtuvės įrangą. Ši virtuvėlė savo dydžiu kiek labiau primena senoviškas, žaislines virtuvėles, tačiau yra pagaminta iš saugaus plastiko ir turi interaktyvias funkcijas. Šioje virtuvėlėje rasite itin daug skirtingų įtaisų ir įrangos – šaldytuvą atsidarančiomis durimis, indaplovę, kuriai veikiant skleidžiami garsai ir švieselės, veikiančią mikrobangų krosnelę – kurioje atsidaro durys ir kepimas imituojamas šviesa. Papildomai čia atsidaro kiekvienas stalčius, spintelė, pridedama daug žaismingų ir skirtingų produktų, lėkščių, virtuvinis maišytuvas. Bendras komplekto plotis 35 cm taigi virtuvėlė nėra maža, tačiau kompaktiška.

Ne visai virtuvėlės – tačiau vertos dėmesio

Papildomai į sąrašą norime įtraukti vaikišką medinį šaldytuvą bei vaikišką plastikinę orkaitę.

MEDINIS VAIKIŠKOS VIRTUVĖS ŠALDYTUVAS

Aukštos kokybės, medinis šaldytuvas nustebins kiekvieną vaiką. Itin tvirtas ir aukštas - jis suteiks vaikui tikro šaldytuvo įspūdį. Atsidaro visos šaldytuvo durys, taigi vaikas galės suprasti kam reikia dviejų, skirtingų sekcijų ir kaip tinkamai laikyti „produktus“. Tiesa, šį šaldytuvą puikiai galima naudoti ir kaip spintelę bet kokiems daiktams sudėti – dviguba nauda! Ant šaldymo kameros durelių esanti rašymo lenta leis kaip tikrame užsirašyti svarbiausias, nepamirštamas pastabas.

VIRYKLĖ SU ORKAITE, PRIEDAIS, ŠVIESOS IR GARSO EFEKTAIS

Plastikinė viryklė puikiai tiks tiems, kurie nori pasidžiaugti virtuvės įranga ir virimo smagumynais, tačiau neturi tiek vietos ar lėšų visai virtuvėlei. Išnaudokite atsidarančią orkaitę bei dvi kaitvietes, rinkitės iš dviejų spalvų. Ši viryklė itin smagi – joje rasite plastikinius indus ir kepto viščiuko imitaciją. Viryklei veikiant šviečia lemputės ant kaitlentės ir orkaitėje – taip imituojamas veikimas, joje rasite ir kepimo bei virimo garsus, o viską reguliuosite rankenėlėmis priekyje – kaip tikroje. Ši viryklė įtrauks vaiką smagiems šefo nuotykiams.

Visas vaikoprekes.lt asortimente esančias žaislines, vaikiškas virtuvėles rasite ČIA